Sfaturi de călătorie

Print Friendly, PDF & Email

Iată câteva sfaturi şi informaţii utile care vă pot ajuta în alegerea perioadei, regiunii sau serviciilor dorite în România.

Sărbători legale

  • Cu ocazia Sărbătorilor legale, traficul este mult mai intens, călătoria spre destinaţia dorită va dura mai mult, de aceea planificaţi-vă o plecare matinală,  înarmaţi-vă cu răbdare, gustări, apă, muzică bună înainte să vă porniţi la drum.

Cu ocazia acestor sărbători majoritatea furnizorilor au pachete prestabilite pe un număr minim de nopţi, mese, servicii şi zile posibile de intrare. Sfatul nostru e sa vă informaţi în prealabil de aceste pachete pentru a putea planifica mai bine călătoria.

Zile libere în 2020

1 – 2 ianuarie (miercuri, joi) – Anul Nou
24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române
17 aprilie (vineri) – Vinerea Mare
19 – 20 aprilie (duminică,luni) – Paște ortodox
1 mai (vineri) – Ziua Muncii
1 iunie (luni) – Ziua Copilului
7 – 8 iunie (duminică,luni) – Rusalii
15 august(sâmbătă) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (luni) – Sfântul Andrei
1 decembrie (marţi) – Ziua Națională a României
25 – 26 decembrie (vineri, sâmbătă) – Crăciunul

Zile libere în 2021

1 – 2 ianuarie (vineri, sâmbătă) – Anul Nou
24 ianuarie ( duminică) – Ziua Unirii Principatelor Române
30 aprilie (vineri) – Vinerea Mare
2 -3 mai (duminică, luni) – Paște ortodox
1 mai (sâmbătă) – Ziua Muncii
1 iunie (marţi) – Ziua Copilului
20-21 iunie (duminică, luni) – Rusalii
15 august (duminică) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (marţi) – Sfântul Andrei
1 decembrie (miercuri) – Ziua Națională a României
25 – 26 decembrie (sâmbătă, duminică) – Crăciunul

 

Linkuri utile

Convertor valutar
Curs BNR
Google maps
Info roviniete
Mersul trenurilor
Ministerul turismului
Ministerul Afacerilor Externe
Politia de frontiera
Via Michelin
Yahoo weather

 Banat & Crişana

Timişoara este locul ideal pentru o ” terapie de shopping” . Cel mai mare număr de shopping mall-uri dupa capitală se găsesc în acest oraş. Cumpărăturile sunt distractive dar pot fi şi epuizante. După sesiunea de shopping, vă recomandăm o ciorba bănăţeană bună, clătite bănăţene sau pleskavica bănățeană/sârbeasca!

Aflaţi mai multe despre Banat & Crişana

Bucovina & Moldova

În Bucovina şi Moldova, verile nu sunt foarte călduroase, de aceea pensiuni cu piscina exterioara foarte rar veţi găsi, fiindcă nu se încălzeşte apa suficient de mult. Mesele copioase şi peisajele de vis înclină însă mult balanţa în favoarea acestori locuri.

 Aflaţi mai multe despre Bucovina & Moldova

Delta Dunării & Marea Neagră

Cea mai bună perioadă pentru observarea păsărilor în Delta Dunării este de la jumătatea lunii aprilie până la mijlocul lunii mai respectiv în luna octombrie.

Ora de check in pentru hotelurile de pe litoral este prevăzută la orele 18. Dacă camerele sunt pregătite mai repede, vă vor caza cu siguranţă, însă e bine de ştiut că există posibilitatea de a nu fi cazaţi mai repede.

 Aflaţi mai multe despre Delta Dunării & Marea Neagră

 Maramureş

Dată fiind geografia  Maramureşului, veţi avea parte de-alungul călătoriei de peisaje superbe, dar şi multe serpentine, diferenţă de nivel. Asiguraţi-vă că aveţi pastile la dvs pentru rău de maşină pentru orice eventualitate.

Aflaţi mai multe despre Maramureş

Oltenia & Muntenia

În cazul în care doriţi să urcaţi la Babele si Sfinxul din localitatea Sinaia, un traseu recomandat  ar fi să urcaţi cu maşina pe drum asfaltat până foarte aproape de Cabana Piatra Arsă iar de acolo să urmaţi un traseu pe jos, de dificultate uşoară spre medie, până la Cabana Babele, respectiv formaţiunile stâncoase Babele şi Sfinxul. Odată ajunşi, vă puteţi odihni, lua o băutură sau gustare pentru refacerea forţelor. Apoi, urmaţi traseul spre Vf. Caraiman-Crucea Eroilor Neamului (2284m), marcat cu cruce roșie. Unică datorită altitudinii la care a fost construită dar și datorită dimensiunilor sale, 28 de metri înălțime cu brațe de 7 metri, crucea a fost ridicată în 1928 la initiativa Reginei Maria si a Regelui Ferdinand I. Acest traseu de la Cabana Babele şi Crucea Caraiman, are o durată de circa 1 oră şi jumătate, dus-întors, cu grad de dificultate redus. Un traseu care merită parcurs fără îndoială chiar dacă resimţiţi oboseala la final.

Aflaţi mai multe despre Oltenia & Muntenia

 Transilvania

Şoşeaua TRANSFĂGĂRĂŞAN este închisă pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

De la începutul lunii  noiembrie până la finalul lunii iunie, DN 7C – Transfăgărăşan este ÎNCHIS pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie.
Drumul rămâne DESCHIS circulaţiei publice pe tot parcursul anului pe următoarele porțiuni:
– Jud. Argeş – din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104);
– Jud. Sibiu – de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 151 + 955) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130+800).

Aflaţi mai multe despre Transilvania

 

Asigurare storno pentru călătorii în România

Poate puţini ştiu că îşi pot asigura călătoria pe teritoriul României. În cazuri precum îmbolnăvire acută, accident, deces în familie, puteţi recupera 90 % din suma totală achitată, in limita a maxim 8000 Ron.

Aflaţi mai multe detalii despre asigurarea storno